Har du någonsin undrat hur foderblock och mineralslickstenar tillverkas?

Tre huvudmetoder används vid tillverkning av foderblock och mineralslickstenar: pressning, kemisk härdning och kokning.

Pressning – ingredienserna och bindemedlen blandas och pressas samman till det färdiga blocket. Så tillverkas traditionella, tegelstensformade saltstenar.

Kemisk härdning – kemiska härdningsmedel tillsätts i en vätska, vilket skapar en exoterm reaktion som gör den färdiga produkten hård och spröd – dessa är normalt inte väderbeständiga och smaken kan bli ett problem på grund av ammoniak-/fisklukten.

Horslyx kokas – denna patenterade tillagningsmetod är unik för Horslyx och innehåller inga kemiska binde-, fyllnads- eller härdningsmedel. Metoden går ut på att koka basingredienserna melass och olja så att sockret kristalliseras. När blandningen svalnar tillsätts vitaminer, mineraler och spårämnen, högkvalitativa proteiner i form av majsgluten och extraingredienser för Respiratory, Mobility och Garlic Horslyx.

När produkten helt har svalnat stelnar den och blir hård.

DETTA ÄR EN PATENTERAD PROCESS OCH HORSLYX ÄR DEN ENDA EUROPEISKA PRODUKTEN FÖR HÄSTAR SOM TILLVERKAS MED DENNA UNIKA TILLAGNINGSMETOD, SOM HAR FÖLJANDE FÖRDELAR:

  • Inga kemiska härdningsmedel, inga oönskade fyllnads- eller bindemedel, inga artificiella färger, konserveringsmedel eller smakämnen!
  • Mycket lågt fuktinnehåll – vissa kemiskt härdade slickstenar kan innehålla över 20 % vatten! Horslyx innehåller cirka 5 %, så du köper en produkt, inte vatten!
  • Väderbeständig – kan användas i stallet eller i hagen
  • Slickstenen mjuknar vid hästens kroppstemperatur vilket garanterar att Horslyx enkelt bryts ned och smälts i tarmen. Det förhindrar att osmälta ämnen blockerar matsmältningsorganen och orsakar kolik.

Så nästa gång du köper foderblock och mineralstenar, kom ihåg att… alla slickstenar inte är likadana!

Production of Horslyx Pro Digest Balancer 15kg
Horslyx Pro Digest Balancer 5kg Pallet