SOKERI…

Huonosta maineestaan huolimatta sokeri on hevosen ruokavalion tärkeä ravintoaine!

Sokeri on luonnollinen osa hevosen ruokavaliota, ja hevoset pystyvät sulattamaan sokeria tehokkaasti. Itse asiassa glukoosi – verensokeri – on erittäin tärkeää, sillä se on ainoa energianlähde, jota aivot pystyvät käyttämään.

Ruoho on suurin sokerin lähde hevosten ruokavaliossa, ja tavallisesti se sisältää 20 % sokeria kuivassa aineessa (DM). Normaali 500 kg:n hevonen syö 50 kg tuoretta ruohoa (noin 10 kuiva-ainekiloa) yhdessä päivässä, eli näin ollen 2000 g sokeria, mikä vastaa kahta kilon sokeripakkausta.

Horslyxiä voidaan verrata ihmisten monivitamiinitabletteihin. Me käytämme melassia korkealaatuisen vitamiini-, mineraali- ja hivenainesisällön maittavuuden lisäämiseksi. Oikein syötettynä Horslyx tarjoaa turvallisen tavan taata kaviokuumeeseen taipuvaisten tai ylipainoisten hevosten tarvittava välttämättömien ravintoaineiden saanti optimaalisen terveyden ja toimivan immuunijärjestelmän varmistamiseksi.

Jos 500 kg:n painoinen hevonen syö 250 g Horslyxiä vuorokaudessa, se on 82,5 g eli = 16,5 tl sokeria. (Kannattaa muistaa, että sokeria nautitaan vähän ja usein säkkirehujen syömiseen verrattuna!).

Ihmisten mittakaavassa se vastaa seuraavaa sokerin nauttimista vuorokauden aikana.

Painosi Nauttimasi Horslyxin sokerimäärä grammoissa Nauttimasi Horslyxin sokerimäärä teelusikoissa
100kg 16.5g 3 ½ tl
50kg 8.25g 1 ½ tl

Ruokavaliossa luonnostaan esiintyvä sokeri:

1 x 200 ml lasillinen appelsiinimehua = 20 g sokeria = 4 tl
1 omena = 15 g sokeria = 3 tl

Tiesitkö seuraavan?

Syömisnopeus on ruuansulatuksen tärkein osatekijä. Kun hevoselle tarjotaan vapaasti Horslyx-nuolukiveä, sen ruokavaliossa on todennäköisesti vähemmän sokerihuippuja kuin vadista syötettäviä prixejä ja myslejä syötettäessä.

Miksi pelkän korsirehun ja laidunruohon syöttäminen ei riitä?

Nykypäivän laiduntaminen ei todellakaan vastaa sitä ravintosisällöllistä laidunruohoa, jolla hevostemme esi-isät laidunsivat. Ruohosta, heinästä ja säilöheinästä saattaa puuttua monia tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat elintärkeitä hevosen optimaalisen terveyden ylläpitämiseksi.

Horslyx Grazing Chart Finnish

Jotta tietäisit tarkasti hevosesi syömän korsirehun vitamiini-, mineraali- ja hivenainemäärät, suosittelemme teetättämään heinästä, säilöheinästä tai laidunruohosta ammattimaisen rehuanalyysin.

Tiesitkö seuraavan?

Jokainen Horslyx-tuote sisältää biotiinia, metioniinia ja sinkkikelatiinia kavioiden terveen kasvun edistämiseksi.

Open this in UX Builder to add and edit content