A Horslyx Balancer termékek kiemelkedő értékű, vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből álló formulát tartalmaznak, amely ellensúlyozza az abraktakarmány fogyasztása és a legeltetés során fellépő tápanyaghiányt. Az ízletes, időjárásálló és költséghatékony nyalósó a természeteshez közeli, apránkénti adagolást biztosít, ami csökkenti a kiugróan magas vércukorszintek előfordulásának esélyét. A „kicsit és gyakran” beviteli elvnek köszönhetően a tápanyagok a vékonybélből szívódnak fel, és nem veszélyeztetik a hátsó bélszakasz mikroflórájának egyensúlyát.

A patairha-gyulladásra hajlamos, illetve túlsúlyos lovak és pónik esetén vannak intézkedések, amelyek megtételével a betegség kezelhető és megelőzhető.

  • Kísérje figyelemmel a ló vagy a póni fűbevitelét – ezt teheti úgy, hogy rövidebb ideig legelteti, gyengébb minőségű legelőre viszi, vagy csak kikötve hagyja legelni.
  • Próbálja csökkenteni a ló takarmányának gabonatartalmát, mivel ez a keményítőbevitel csökkenésével jár.
  • Sok patairha-gyulladásra hajlamos ló alacsony kalóriájú, magas rosttartalmú étrendet igényel; egyeseknek azonban több energiára van szükségük. Ha ez az eset áll fenn, válasszon olajat, lucernát vagy cukorrépát, mivel ezek a termékek kevés keményítőt tartalmaznak, és a fogyasztásuk lassú energiafelszabadulással jár.
  • Amikor a ló teste nagy igénybevételnek van kitéve, de a kalóriamennyiséget nyilvánvalóan nem akarjuk növelni, a lónak attól még segítségre van szüksége a felépüléshez. Ha biztosítjuk, hogy megkapja a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint antioxidánsokat, azzal segítünk neki, hogy rendelkezésére álljanak a kiváló egészséghez vezető út építőkövei.
  • Ügyeljen, hogy a ló patáját rendszeresen lássa patkolókovács, és hogy az étrendje ki legyen egészítve a pata egészséges növekedéséhez szükséges anyagokkal, köztük biotinnal, metioninnel és cinkkel.

Tudta-e? 

A patairha-gyulladásra hajlamos lovaknál a bevitel szemmel tartása kulcsfontosságú Horslyx Balancer termékek adása esetén. Ha a ló korlátozott mennyiségben fér hozzá a takarmányhoz, akkor ne adjon neki belőle korlátlanul, mert az éhes lovak hajlamosabbak túlfogyasztani a Horslyx Balancer termékeket. A Horslyx Balancer bevitelét egyszerűen korlátozhatja, ha az 5 kg-os Horslyx tartót használja a védőrudakkal együtt.

Open this in UX Builder to add and edit content