Har du nogensinde tænkt over, hvordan foderblokke og mineral sliksten fremstilles?

Der anvendes hovedsageligt tre metoder til fremstilling af foderblokke og mineral sliksten: presning, kemisk hærdning og kogning.

Presning – Ingredienserne og bindemidlerne blandes sammen og presses til den færdige blok. Disse er de traditionelle, murstensformede salt sliksten.

Kemisk hærdning – Kemiske hærdningsmidler tilføjes en flydende masse, hvorefter der sker en varmeudviklende reaktion, som gør det færdige produkt hårdt og skørt. Denne type er normalt ikke vejrbestandige, og de er heller ikke altid så velsmagende på grund af lugten (ammoniak-/fiskeagtig lugt).

Horslyx bliver fremstillet ved kogning – Horslyx har eneret på denne unikke, patenterede tilberedningsproces, og der tilsættes ingen kemiske bindemidler, fyldstoffer eller hærdningsmidler. Metoden består i kogning af grundingredienserne melasse og olie, det krystalliserer sukkeret. Under afkølingen tilsættes vitaminer, mineraler og sporstoffer, gode proteiner i form af majsstivelse og de ekstra ingredienser til Respiratory, Mobility og Garlic Horslyx.

Når produktet er helt afkølet, sætter det sig og bliver hårdt.

DETTE ER EN PATENTERET PROCES, OG HORSLYX ER DET ENESTE HESTEPRODUKT I EUROPA, DER FREMSTILLES VED HJÆLP AF DENNE UNIKKE TILBEREDNINGSPROCES. FORDELENE ER…

  • Ingen kemiske hærdningsstoffer, ingen uønskede fyldstoffer eller bindemidler og ingen kunstige farvestoffer, konserveringsmidler eller smagsstoffer!
  • Meget lavt væskeindhold – nogle kemisk hærdede sliksten kan indeholder over 20 % vand! Horslyx indeholder ca. 5 %, så du køber et egentligt produkt, ikke vand!
  • Vejrbestandig – kan bruges i stalden eller på marken.
  • Slikstenen blødgøres ved hestens kropstemperatur, og det sikrer, at Horslyx nemt nedbrydes i tarmen og fordøjes, således at ufordøjet substans ikke blokerer fordøjelseskanalen og giver kolik.

Så næste gang, du køber foderblokke eller mineral sliksten, skal du huske, at… Ikke alle sliksten er ens!

Production of Horslyx Pro Digest Balancer 15kg
Horslyx Pro Digest Balancer 5kg Pallet