A Horslyx Balancer termékek egyedülálló és természetes módon teszik lehetővé a ló táplálékbeviteli igényeinek megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozást.

A ló vagy póni számára lehető legtermészetesebbre tervezett Horslyx Balancer termékeket a lovak „apránkénti adagolás” formájában fogyasztják. Ez azt jelenti, hogy a lovak mindig hozzáférhetnek a termékhez, ők maguk dönthetik el, mikor van szükségük a vitaminokra és ásványi anyagokra, mikor kell kiegyensúlyozni a legelésen és takarmányokon alapuló étrendjük esetleges hiányosságait. A rendszer a lovak és pónik természetes életmódját tükrözi, és maximális hatékonysággal segíti az emésztőrendszerük működését.

Mint minden új terméknél, a Horslyx Balancer nyalósóknál is azt javasoljuk, hogy fokozatosan vezesse be a lovak étrendjébe, és tartsa szemmel a fogyasztás mértékét. Azt javasoljuk, az első héten mintegy 10 percre adja oda a lónak a Horslyx terméket naponta; ezután ez az időszak mintegy fél–egy órára bővíthető. Az 5 kg-os tartó használatával a fogyasztás könnyen nyomon követhető és korlátozható. Miután a ló vagy a póni már megszokta a Horslyx Balancer terméket, gyakran megfigyelhető, hogy a fogyasztás csökken; a termék ezután már szabadon ott hagyható a számukra, mivel a lovak természetesen érzik, mikor van rá szükségük.

A Horslyx Balancer termékeket abraktakarmány (fű/széna/silózott széna) mellett kell adni az állatoknak. Ideális esetben lova bármikor hozzáférhet az abraktakarmányhoz, azt ajánljuk azonban, hogy a lovát/póniját soha ne hagyja 4 óránál, illetve amennyiben a ló/póni dolgozik, 1 óránál tovább abraktakarmány nélkül.

A nagyobb energiaigényű lovaknál aHorslyx Balancer termékek gabonatakarmányok és magas kalóriatartalmú rosttakarmányok mellett is adhatók.

A fogyasztott mennyiség az állat terhelésétől, méretétől, az abraktakarmány minőségétől és mennyiségétől, illetve az egyéb takarmánytól függ.

Mindig férjen hozzá a lova tiszta, friss vízhez.

Hogyan kell odaadni a Horslyx Balancer termékeket?

Ha a legtöbbet szeretné kihozni a Horslyx Balancer termékekből, a következő etetési módszereket javasoljuk…

  • · A 80 kg-os Horslyx Balancer terméket ideális esetben esszenciálisvitamin- és ásványianyag-szükségletük biztosítása végett több lónak érdemes odaadni. A 40 kg-os kiszerelés kizárólag az exportországokban áll rendelkezésre
  • A 15 kg-os Horslyx Balancer terméket a 15 kg-os Horslyx tartóval való használatra terveztük
  • Az 5 kg-os Horslyx Balancer terméket az 5 kg-os Horslyx tartóval való használatra terveztük .
  • A 650 g-os Mini Horslyx ideális figyelemelterelésre vagy jutalomként; ezt kézből etetésre terveztük.

Ha egynél több ló van, mindig legalább két helyen helyezze el a Horslyx Balancer terméket, hogy a lovak ne bántsák egymást.

Alkalmasság:

  • Alkalmazható bármilyen ló és póni esetén, az állat életkorától, fajtájától és terhelésétől függetlenül. A Horslyx Balancer termékeket úgy terveztük, hogy minden lónak adhatók legyenek a természetes táplálkozás mellett szükséges megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag biztosítása érdekében.
  • A Horslyx Balancer termékek keményítőtartalma alacsony, így a patairha-gyulladásra hajlamos lovak és pónik számára is alkalmasak. Mint minden lónál, különösen a patairha-gyulladásra hajlamos lovaknál, az új termékeket fokozatosan kell bevezetni; azt javasoljuk, a lovak kezdetben legfeljebb tíz percre kapják meg a Horslyx Balancer nyalósót. Ahogy a ló vagy póni hozzászokik a termékhez, és az rendszeres diétájának a részévé válik, ez az idő növelhető.
  • Ne feledje, ha egy ló vagy póni korlátozott adagokban kap takarmányt, a túlfogyasztás elkerülése érdekében javasoljuk korlátozni a Horslyx termékekhez való hozzáférését. A patairha-gyulladásra hajlamos lovak és pónik takarmányozásával kapcsolatban olvassa el „Patairha-gyulladásra hajlamos lovak és pónik” című írásunkat.
  • A Horslyx Balancer termékek nem tartalmaznak gabonaféléket, amelyek izzadást válthatnak ki egyes lovaknál. Megfelelően adagolva, az ajánlott bevitel mértékét betartva a Horslyx Balancer termékek nem váltanak ki túlmelegedést és hiperaktivitást a lóból. A megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag biztosításával a ló megfelelően fitten tartható, egészsége megőrizhető.
  • REZET TARTALMAZ – BIRKÁK NEM FOGYASZTHATJÁK