Horse eating grass

Ondanks slechte berichten is suiker een essentiële voedingsstof in het eten van uw paard… FEIT!

Suiker is een natuurlijk bestanddeel van het eten van paarden en ze kunnen het uitstekend verteren. In feite is glucose (bloedsuiker) van levensbelang want het is de enige energiebron die de hersenen kunnen gebruiken.

Gras is de grootste bron van suiker in het eten van paarden en bevat gewoonlijk 20% suiker in de droge massa (DM). Een gewoon paard van 500 kg consumeert 50 kg vers gras (ongeveer 10 kg DM) per dag, wat ongeveer evenveel is als 2000 g suiker; dat zijn dus twee pakken suiker.

Horslyx kan als een soort multi-vitamine tablet voor paarden worden beschouwd. We benutten stroop als de goed smakende verleider om de vele vitamines, mineralen en sporenelementen op te nemen. Bij een juiste introductie biedt Horslyx een veilige methode om te garanderen dat uw paard dat vatbaar is voor hoefbevangenheid, of overgewicht, de benodigde voedingsstoffen opneemt om optimaal gezond te blijven en een gezond afweersysteem te behouden.

Wanneer een paard van 500 kg 250 g Horslyx in 24 uur inneemt = 82,5 g suiker = 16,5 theelepel suiker (denk eraan dat dit een lage consumptie is, totaal anders dan een emmer hard voer!).

Vergeleken met een mens zou dat overeenkomen met het volgende in een tijdsbestek van 24 uur:

 
Uw gewicht Uw dagelijkse Horslyx equivalent in g suiker Uw dagelijkse Horslyx equivalent in theelepel (tl) suiker
100kg 16.5g 3 ½ tl.
50kg 8.25g 1 ½ tl.

Natuurlijk voorkomend suiker in uw eetpatroon:
1 x 200 ml glas sinaasappelsap = 20 g suiker = 4 tl
1 appel = 15 g suiker = 3 tl

Voor een exacte berekening van het niveau aan mineralen en sporenelementen in het voeder van uw paard adviseren we een professionele analyse van uw gras, hooi of kuilvoer.

WIST U DAT AL?

Elk Horslyx product bevat biotine, methionine en gechelateerd zink voor de ontwikkeling van gezonde benen.

WIST U DAT AL?

De regelmaat van de consumptie is doorslaggevend voor een goede spijsvertering. Wanneer een paard vrij toegang krijgt tot Horslyx heeft hij waarschijnlijk minder suikerpieken dan wanneer hij trogvoeding of mengsels krijgt.

WAAROM U NIET ALLEEN OP GRAZEN EN VOEDER KUNT VERTROUWEN

Het grazen van tegenwoordig heeft in de verste verte niets meer te maken met de natuurlijke weides waarin de paarden van lang geleden graasden. Gras, hooi en kuilvoer kunnen een tekort aan veel essentiële voedingsstoffen hebben die van belang zijn om uw paard optimaal gezond te houden.