Horse eating grass

Til tross for dårlig omtale i pressen, er sukker et vitalt næringsstoff i hestens diett… FAKTA!

Sukker er en naturlig del av hestens diett, og hester fordøyer sukker svært effektivt. Faktisk er glukose (blodsukker) vitalt, da det er den eneste energikilden hjernen kan bruke.

Gress er den største kilden for sukker i hestens diett og inneholder typisk 20 % sukker på tørrstoff basis (TS). En typisk 500 kg hest vil forbruke 50 kg ferskt gress (omtrent 10 kg TS) på en enkelt dag. Dette tilsvarer 2000 g sukker og utgjør det samme som to poser sukker.

Horslyx tilsvarer et menneskes multivitamintablett. Vi bruker melasse som en velsmakende bærer for den omfattende vitamin-, mineral- og sporstoffpakken. Når Horslyx introduseres korrekt, vil Horslyx være en trygg metode for å sikre at din forfangenhet-utsatte eller overvektige hest får de nødvendige næringsstoffene den trenger for å opprettholde helse og immunitet.

Hvis en 500 kg hest tar 250 g Horslyx i løpet av en 24-timers periode, tilsvarer dette 82,5 g sukker = 16,5 ts. sukker (husk, dette inntaket er lite og ofte, og kan ikke sammenlignes med kraftfôr som normalt tildeles en til tre ganger pr dag).

I menneskelige begreper tilsvarer dette at du tar følgende i løpet av en 24-timers periode:

 
Vekten din Ditt daglige sukkerinntak i forhold til vekt Ditt daglige sukkerinntak i forhold til vekt
100kg 16.5g 3 ½ c. à café
50kg 8.25g 1 ½ c. à café

Naturlig forekommende sukker i dietten din:

Et glass appelsinjuice på 200 ml = 20 g sukker = 4 ts
Et eple = 15 g sukker = 3 ts

For å finne ut av hva grovfôret inneholder av mineraler og sporstoffer anbefaler vi å få gresset, høyet eller høyensilasjen profesjonelt analysert.

VISSTE DU?

Hvert Horslyx-produkt inneholder biotin, metionin og chelatert sink for sunn hovvekst.

VISSTE DU?

Lite og ofte er nøkkelen til effektiv fordøyelse. Når det blir gitt fri adgang til Horslyx, er det mindre sannsynlig at hesten får blodsukkertopper som er vanlig ved krybbefôring.

HVORFOR DU IKKE KAN STOLE PÅ BEITE OG GROVFÔR ALENE

Dagens gress er langt fra det næringsrike beitet våre hesters forfedre spiste. Gress, høy og høyensilasje kan mangle mange næringsstoffer som er vesentlige for at hesten skal kunne opprettholde optimal helse.