Horse eating grass

Trods en del dårlig presse er sukker et vigtigt næringsmiddel i din hests diæt… DET ER EN KENDSGERNING!

Sukker er en naturlig del af hestens diæt, og heste fordøjer det virkelig effektivt. Faktisk er glukose – blodsukker – af stor betydning som den eneste energikilde, hjernen kan bruge.

Græs er den største kilde til sukker i hestens diæt og indeholder typisk 20 % sukker i tørstoffet. En hest på 500 kg indtager 50 kg frisk græs (ca. 10 kg tørstof) på en enkelt dag, svarende til omkring 2 kg sukker. Det er 2 poser sukker.

Horslyx kan sammenlignes med en multivitamintablet til mennesker. Vi bruger melasse som et velsmagende bæremiddel for den omfattende vitamin-, mineral og sporstofpakke. Når det serveres korrekt, er Horslyx en pålidelig metode til at sikre, at din hest med tendens til forfangenhed eller overvægt får de nødvendige næringsstoffer for at opretholde den optimale sundhed og immunitet.

Hvis en hest på 500 kg indtager 250 g Horslyx i løbet af et døgn, er det = 82,5 g sukker = 16,5 tsk. sukker (husk, det er en meget lille portion og ofte helt ulig fodring med en spand kraftfoder).

Overført til mennesker svarer det til, at man indtager følgende i løbet af et døgn:

 
Din vægt Dit indtag af gram sukker svarende til Horslyx Dit indtag af tsk. sukker i svarende til Horslyx
100kg 16.5g 3 ½ tsk.
50kg 8.25g 1 ½ tsk.

Naturligt forekommende sukker i din diæt:

1 x 200 ml orangejuice = 20 g sukker = 4 tsk.
1 æble = 15 g sukker = 3 tsk.

For nøjagtigt at kunne beregne indholdet af mineraler og sporstoffer i din hests fourage anbefaler vi, at du får din græsning, hø eller græs-ensilage analyseret af en professionel.

VIDSTE DU DET?

Alle Horslyx produkter indeholder biotin, methionin og kelatbundet zink for sund vækst af hove.

VIDSTE DU DET?

Fortæringshastigheden er nøglen til god fordøjelse. Når en hest har fri adgang til Horslyx, er der mindre sandsynlighed for, at den oplever udsving i sukkerniveauet, end hvis den fodres med foderblandinger i krybbe.

DERFOR KAN DU IKKE NØJES MED GRÆSNING OG STRÅFODER

Nutidens græsning ligner ikke de næringsrige græsgange, hestenes forfædre fortærede. Stråfoder kan mangle mange vigtige næringsstoffer, som er vitale for at opretholde optimal sundhed hos din hest.