Horse eating grass

Rossz sajtója ellenére a cukor létfontosságú tápanyag a ló étrendjében… és ez bizony TÉNY!

A cukor természetes része a ló étrendjének, és a lovak rendkívül hatékonyan képesek megemészteni, sőt a glükóz – vércukorszint – szerepe létfontosságú, mivel az agy számára ez az egyetlen használható energiaforrás.

A ló étrendjében a cukor legfontosabb forrása a fű; ebben a cukor a szárazanyag-tartalom jellemzően 20%-át teszi ki. Egy tipikus 500 kg-os ló 50 kg friss füvet (körülbelül 10 kg szárazanyag-tartalommal) fogyaszt el egy nap alatt; ez mintegy 2000 g, vagyis két kiló cukor fogyasztásának felel meg.

A Horslyx Balancer termékek olyanok, mint az emberek számára a multivitamin-tabletták. A vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből álló, összetett formula számára ízletes hordozóanyagként melaszt használunk. Az étrendbe helyesen bevezetve a Horslyx Balancer termékek biztonságos módszert kínálnak ahhoz, hogy a patairha-gyulladásra hajlamos vagy túlsúlyos ló megkaphassa a szükséges tápanyagokat, amelyekre szüksége van egészsége és immunrendszere optimális megőrzése érdekében.

Ha egy 500 kg-os ló 250 g Horslyx Balancer terméket fogyaszt el 24 óra alatt, ez 82,5 g = 16,5 teáskanál cukornak felel meg (és ne feledje, ez a bevitel apránként, hosszú idő alatt történik, nem úgy, mint amikor egy vödör abrakot eszik meg a ló!).

Emberi szempontból ez olyan, mintha egy 24 órás időszakban a következőket fogyasztaná el:

 
Az Ön súlya Az Ön napi Horslyx egyenértéke g cukorban Az Ön napi Horslyx egyenértéke teáskanál cukorban
100 kg 16,5 g 3,5 teáskanál
50 kg 8,25 g 1,5 teáskanál

A természetben előforduló cukor az Ön étrendjében

pohár narancslé, 1 × 200 ml = 20 g cukor = 4 teáskanál

1 étkezési alma = 15 g cukor = 3 teáskanál

A fenti ábra azt mutatja, mennyire fontos az étrendet a takarmányok és a legelők hiányosságainak ellensúlyozására a Horslyx Balancer termékekhez hasonló táplálékkiegészítővel kipótolni.

A ló takarmányában található ásványi anyagok és nyomelemek pontos szintjének kiszámításához javasoljuk, hogy elemeztesse laboratóriumban a fogyasztott füvet, szénát és szenázst.

TUDTA-E?

Minden Horslyx Balancer tartalmaz biotint, metionint és cinket a pata egészséges növekedése érdekében.

 

TUDTA-E?

A fogyasztás sebessége a hatékony emésztés kulcsa. Ha szabadon hozzáfér a Horslyx Balancer termékekhez, a lónál kevésbé valószínűen fordulnak elő kiugró vércukorszintek, mint ha a vályúból fogyasztana kockákat/kevert abrakot.

MIÉRT NEM LEHET PUSZTÁN A LEGELTETÉSRE ÉS A TAKARMÁNYRA TÁMASZKODNI?

A mai legelők közel sem olyan gazdagok tápanyagokban, mint amit legelő lovaink ősei fogyasztottak. A fűből, szénából és szenázsból számos alapvető tápanyag hiányozhat, amelyek létfontosságúak a lovak tökéletes egészségének megőrzéséhez.

Fogyasztás a napi követelmény %-ában takarmányból

Fogyasztás Horslyx Balancer termékkel kiegészített étrendből %-b